Ambassadörerna som sträcker ut handen till Västerbotten

10 juni, 2015

Vid Mötesplats Lycksele den 3 juni deltog inte mindre än fyra ambassadörer: Jana Hynková från Tjeckien, Wieslaw Tarka från Polen, Lilla Makkay från Ungern och Jaroslav Auxt från Slovakien.

I varsitt kort inlägg berättade ambassadörerna om de samarbete som skulle kunna uppstå mellan Västerbotten och Visegradgruppen, dvs regionen som utgörs av Polen, Ungern, Slovakien och Tjeckien.

Se ambassadörernas tal här:

 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbansstiftelsen Norrland

mpl_webb
19
mar
2024

Mötesplats Lycksele 2024 – anmälan har öppnat!

Patrik_Rickard
18
mar
2024

Välkommen till Mötesplats Lycksele 2024!

Rulla till toppen