Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

27 maj, 2024

Norra Sverige går först in i framtiden med den stora gröna omställningen och Region Västerbotten lyfter specifikt att länet är ”Föregångare i omställning”. Den möjligheten har länet tack vare goda förutsättningar och framsynta beslut men framförallt tack vare många duktiga och modiga organisationer, företag och projekt i länet.

Här spelar entreprenörer och innovatörer en särskild roll – de som skapar och tänker nytt, och förändrar produktion, produkter och tjänster, och i slutändan även våra beteenden.

De här pionjärerna har en särskilt plats på Mötesplats Lycksele i år. Särskilt inbjudna gäster är åtta bolag som verkligen gör skillnad, åtta goda exempel på förmågan att tänka nytt och även beslutsamheten som krävs för att realisera dessa idéer.

Föregångare och företagare i omställning på Mötesplats Lycksele 2024 är:

Blå Huset
En familjeägd hotell-, restaurang- och konferenskoncern med stark förankring i hållbarhet. Utgår från Umeå men med ambitionen att konkurrera med de bästa i världen. Flera gånger har Blå Huset uppmärksammats i nationella och internationella tävlingar och rankingar för branschen.
Representant på Mötesplats Lycksele: Sara Johansson, VD.

New Nordic Beverage 
New Nordic Beverage har uppdraget att skapa ett paradigmskifte i vinvärlden. Bolaget tillverkar premiumviner och drycker från de rikliga, hälsosamma och klimatsmarta nordiska vilda bären, från odlingsområden med ren natur och frisk luft.
Representant på Mötesplats Lycksele: Li Holmberg, VD och Lars Normark, vinmakare.

Insight Gap
Ökar kunskapen och startar samtalet om psykisk hälsa. Med ett nytt sätt att utbilda och samtala om psykisk hälsa gör Insight Gap det enkelt att inleda det förebyggande arbetet och med tiden minska lidandet och kostnaderna kring psykisk ohälsa. Modellen har vunnit erkännande på såväl regional som nationell nivå, belönat med SKAPA-priset och SKAPAs accelerationsstipendium.
Representant på Mötesplats Lycksele: Jocke Blomqvist, grundare, psykolog

Vallakokerskan AB
Vallakokerskan utvecklar och tillverkar miljövänlig skidvalla med minimalt avtryck i miljön och är ofarlig för människan som vallar, utan att tumma på glidet jämfört med konventionella vallor. 
Representant på Mötesplats Lycksele: Erica Almgren Stenberg, VD

Coeo Events
Coeo är en digital engagemangs- och mötesplattform som är öppen året om. En plattform för att lösa behov som tidigare gjorts i personliga möten, med smartare och effektivare digital interaktion. Skapar inkludering och engagemang på ett hållbart sätt. 
Representant på Mötesplats Lycksele: Tinna Sandström

Granö Beckasin
Granö Beckasin är en destination och hotell i Västerbottens inland med det uttalande målet och syftet att vår bygd ska växa och frodas. Här jobbar man för en tillväxt som kan mätas i antalet invånare och entreprenörer i bygden snarare än i kronor. 
Vinnare av ekoturismpriset på Grand Travel Award i Stockholm 2024
Representant på Mötesplats Lycksele: Christopher Storm

Enduce
Presentation: Enduces lösning minskar effekt- och energiåtgången vid duschning – en viktig del i omställningen till hållbara bostäder och energisystem. Enduce återvinner upp till 75 procent av värmen i duschvattnet – värdefull energi som annars spolas ut i avloppet.
Representant på Mötesplats Lycksele: Thomas Holmberg, VD.

Original Creations
Original Creations säkrar informationskällor och tillgängliggör spårbara värdekedjor inom tillverkande industri. Bolagets plattform skapar äkthetsbevis för produkter, i enlighet med kommande EU-lagstiftning. Målet är att skapa globala synergieffekter och eliminera greenwashing.
Representant på Mötesplats Lycksele: Linnea Brännström VD och grundare, Ellinor Thörngren marknadsutvecklare.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen