Soffsamtal från Mötesplats Lycksele

15 juni, 2015

Flera intressanta soffsamtal hölls under dagarna i Lycksele.

Patricia Kempffs från Swedbank och komikern Zinat Pirzadeh samtalade om social inkludering.

Eva-Marie Marklund, vd för AC-net, Mats Berggren, vd för umenet och Anders Ekholm, v. vd vid Institutet för framtidsstudier diskuterade bredbandets och digitaliserings betydelse för regionens utveckling.

Robert Winroth, innovationslandstingsråd (MP) samtalade med konferensens moderator Maria Olofsson om innovationsfrämjande och samskapande.

 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen