Se filmen från Mötesplats Lycksele 2014

27 juni, 2014

Visionen med Mötesplats Lycksele var ursprungligen att skapa ett Almedalen i Västerbotten – en attraktiv mötesplats där vi samtidigt skulle kraftsamla i länet, åstadkomma faktiska resultat, tillverka saker, produkter, tjänster och påskynda utvecklingen.

Det övergripande temat för 2014, kulturdriven tillväxt, har ytterligare förstärkt grundinställningen som baseras på öppna, kreativa och medskapande samarbeten. Andra upplagan av Mötesplats Lycksele visar att satsningen och arbetssättet är på god väg att infria förväntningarna. Här kan du se den sammanfattande filmen.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen