Hej Maria Olofsson, moderator för Mötesplats Lycksele 2015

15 maj, 2015

Maria Olofsson är utbildare, instruktör och föreläsare som jobbar som affärscoach och projektledare vid Uminova Innovation. Hon är egenföretagare och har företaget Motivation and Move AB. Hon är även träningsinstruktör på IKSU i Umeå.

 

Årets tema för Mötesplats Lycksele är ”det gränslösa mötet”, vad betyder det temat för dig?

Att man går in med ett öppet sinne och är närvarande. Att det inte finns en fast agenda, snarare att det finns en riktning som kan ta olika former.

 

Vad har du för förväntningar på Mötesplats Lycksele?

Att det ska vara en spännande blandning av människor som kläcker en och annan ny idé tillsammans.

 

Finns det någon föreläsare som du ser fram emot lite extra?

Zinat Pirzadeh känns som en riktigt rolig och spännande föreläsare. Men främst så tycker jag att blandningen i programmet är det mest intressanta. Jag gillar innovationer och det får man genom en bra blandning.

 

Vem tycker du ska åka till Mötesplats Lycksele?

Den som vill vara en del av nytänkandet och utvecklingen i regionen. Känner man att man är en del av utvecklingen så är det på Mötesplats Lycksele man ska vara.

 

Vad är din viktigaste roll som moderator?

Att skapa energi och engagemang!

 

Mötesplats Lycksele handlar mycket om innovationer. Finns det någon innovation som du önskar skulle utvecklas?

Jag längtar efter sommaren och vi har precis sjösatt vår båt. Som nybliven mamma vill jag att någon ska komma på en supersmart flytväst för bebisar. Alltså, ett praktiskt flytskydd för bebisar, typ som en bilbarnstol.

 

Du är ju träningsinstruktör också. Vilken träning ger dig mest inspiration för nya innovationer?

Utan tvekan ett bra yogapass i New York!

 

Kan vi förvänta oss någon yogaövning under Mötesplats Lycksele?

Haha, det vet man aldrig.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen