Gudrun Schyman klar för Mötesplats Lycksele

26 april, 2017

Gudrun Schyman kommer till Region Västerbottens framtidsdagar – Mötesplats Lycksele. Gudrun Schyman är Sveriges främsta ansikte utåt för feminism och jämställdhet. Hon har 40 år bakom sig inom politiken och har gått från riksdagsledamot till politisk vilde till att grunda partiet Feministiskt initiativ. Med sin utstrålning och brinnande passion för mänskliga rättigheter kommer Gudrun Schyman få Mötesplats Lycksele att glöda, den 31 maj 2017.

Idag är Gudrun Schyman aktiv som kommunpolitiker där hon representerar Fi i kommunfullmäktige i Simrishamn. Tillsammans med Victoria Kawesa leder hon Feministiskt initiativ, partiet för mänskliga rättigheter, som hon grundade 2005. En folkkär politiker som använder hela sin kapacitet genom homeparties, som föreläsare, samtalsledare och rådgivare. I dagsläget är hon även ute på turné både i och utanför Sverige, för att bemöta och diskutera den frustration som uppstår i och med den förändrade politiken. I sikte ligger också valrörelsen och kampanjen för att leda Fi genom valet 2018.

 

– Västerbotten är ett starkt län när det kommer till jämställdhet och mänskliga rättigheter, men som också har stor potential att utvecklas vidare och vara en förebild för andra regioner. Jag ser fram emot att få dela med mig, inspirera och väcka tankar och diskussion från ett annat perspektiv. Säger Gudrun Schyman.

 

Politisk karriär:

  • Riksdagsledamot i Vänsterpartiet (kommunisterna) 1988-2006
  • Partiordförande Vänsterpartiet 1993-2003
  • Partiledare Feministiskt initiativ sedan 2005, med undantag från en period 2011-2013
  • Representerar idag Fi i kommunfullmäktige i Simrishamn

Fakta om Gudrun

  • 1998 kom Gudrun ut med sin biografi ”Människa, kvinna, mamma, älskarinna och partiledare”, Fischer & Co.
  • Gudrun har både har bjudit på sig själv och satt ner foten i TV-program som Let’s dance och På spåret.
  • 2014 släppte Gudrun boken Feministbreven, en kontinuerlig betraktelse av tillståndet i samhället, med genusglasögonen fast förankrade på näsan.
  • Just nu är hon aktuell med sin turné genom och utanför Sveriges gränser.

källa: www.schyman.se

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
13
maj
2024

Vi behöver ett mer jämställt företagande!

pressbild-jan-larsson169
7
maj
2024

”Jag vill se världens ledare här i Lycksele”

Rulla till toppen