Arbetsförmedlingens generaldirektör klar för Mötesplats Lycksele

27 april, 2017

Nu är det klart att Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör, deltar vid Region Västerbottens framtidsdagar – Mötesplats Lycksele. Med sitt arbete att utveckla Arbetsförmedlingen till en modern och effektiv myndighet är Sjöberg en viktig aktör som kommer väcka många nya tankar under dagarna i Lycksele.

 

Mikael Sjöberg har tre år bakom sig som generaldirektör för Arbetsförmedlingen och har en lång bakgrund inom politiken. I samband med deltagandet under framtidsdagarna kommer han även att besöka Lycksele Kommun.

 

– Att besöka Västerbotten och tala på Mötesplats Lycksele känns viktigt och jag ser fram emot att få ta del av tankar och diskussioner kring globaliseringens inverkan på arbetsmarknad och inland. Västerbotten har en god arbetsmarknad men står liksom övriga landet inför växande utmaningar när det gäller kompetensförsörjning. I de människor som nu strävar efter att ta sig ut på arbetsmarknaden finns dock en stor potential som vi har goda möjligheter att tillvarata, säger Mikael Sjöberg.

 

Arbetsmarknadspolitiken diskuteras flitigt i länet och ständigt arbetar man för att göra andelen arbetslösa så låg som möjligt. Vuxenutbildningar och kampanjer för att få ut unga på arbetsmarknaden är något som idag står högt på listan, och det är därför också helt rätt i tiden att Arbetsförmedlingens generaldirektör besöker framtidsdagarna 2017.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
13
maj
2024

Vi behöver ett mer jämställt företagande!

pressbild-jan-larsson169
7
maj
2024

”Jag vill se världens ledare här i Lycksele”

Rulla till toppen