Grundare av Järvaveckan talar den 30 maj

9 april, 2018
Initiativtagare till Politikerveckan Järva och grundare till organisationen The Global Village, Ahmed Abdirahman, talar om smarta mötesplatser den 30 maj.

Initiativtagare till Politikerveckan Järva och grundare till organisationen The Global Village, Ahmed Abdirahman, talar vid Mötesplats Lycksele om hur smarta mötesplatser byggs. Ett starkt inslag, sammanlänkat med 2018 års tema “Smart tillväxt”. Ahmed Abdirahman, grundare till organisationen “The Global Village” och initiativtagare till “Järvaveckan” talar den 30 maj vid Mötesplats Lycksele. 1998 kom Ahmed Abdirahman till Sverige som flykting från Somalia, och växte upp i Stockholmsförorten Tensta. Efter flitiga studier tog ett stipendium honom vidare till New York och en collegeexamen. Han har även en bakgrund av arbete inom FN-organisationen Interpeace i Genéve, Schweiz och Centrum för forskning och dialog i Mogadishu, Somalia. 2014 grundade Abdirahman den ideella föreningen “The Global Village”, och tog 2016 även initiativet till “Politikerveckan Järva”. Ett substitut till Almedalsveckan med syfte att minska avståndet mellan politiker och invånare och en möjlighet att lyfta och diskutera utanförskap, trygghetsproblem och den segregerade arbetsmarknaden. Organisationen The Global Village arrangerar även Järva Filmfestival och Ross Tensta Gymnasium Alumni. Läs mer om Järvaveckan på www.jarvaveckan.se och The Global Village på www.theglobalvillage.se

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen