Grundare av Järvaveckan talar den 30 maj

9 april, 2018
Initiativtagare till Politikerveckan Järva och grundare till organisationen The Global Village, Ahmed Abdirahman, talar om smarta mötesplatser den 30 maj.

Initiativtagare till Politikerveckan Järva och grundare till organisationen The Global Village, Ahmed Abdirahman, talar vid Mötesplats Lycksele om hur smarta mötesplatser byggs. Ett starkt inslag, sammanlänkat med 2018 års tema “Smart tillväxt”. Ahmed Abdirahman, grundare till organisationen “The Global Village” och initiativtagare till “Järvaveckan” talar den 30 maj vid Mötesplats Lycksele. 1998 kom Ahmed Abdirahman till Sverige som flykting från Somalia, och växte upp i Stockholmsförorten Tensta. Efter flitiga studier tog ett stipendium honom vidare till New York och en collegeexamen. Han har även en bakgrund av arbete inom FN-organisationen Interpeace i Genéve, Schweiz och Centrum för forskning och dialog i Mogadishu, Somalia. 2014 grundade Abdirahman den ideella föreningen “The Global Village”, och tog 2016 även initiativet till “Politikerveckan Järva”. Ett substitut till Almedalsveckan med syfte att minska avståndet mellan politiker och invånare och en möjlighet att lyfta och diskutera utanförskap, trygghetsproblem och den segregerade arbetsmarknaden. Organisationen The Global Village arrangerar även Järva Filmfestival och Ross Tensta Gymnasium Alumni. Läs mer om Järvaveckan på www.jarvaveckan.se och The Global Village på www.theglobalvillage.se

Dan Ericsson_1500
23
maj
2023

Samhällsomställningen i norra Sverige är unik

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
19
maj
2023

Landshövdingen söker målsynergier på Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen