Ett par ord med årets moderator

7 maj, 2018
Vi växlar ett par ord med årets moderator Andreas Skog

Ett välkänt ansikte sedan i fjol, Andreas Skog, kommer att moderera årets konferens. En härlig personlighet som definitivt kommer att lyfta stämningen!

Årets tema för Mötesplats Lycksele är ”Smart tillväxt”, vad betyder det temat för dig?
Jag är i grunden optimist och tror att vi i Västerbotten har goda möjligheter att genom innovation, digitalisering, samverkan och samverkan igen, skapa tillväxt, smart tillväxt i vår region.

Vad har du för förväntningar på Mötesplats Lycksele?
Att det ska bli kul – och att alla deltagare och medverkande ska bidra med sina erfarenheter och kunskaper, jag hoppas på många möten och samtal.

Finns det något du ser fram emot lite extra?
Jag tycker att det är bra att vi delar upp konferensen i fem teman under dag två, där kommer jag att moderera digitaliseringsspåret, så det ser jag fram emot. Sedan ska det bli roligt att få höra vad Ahmed Abdirahman har att säga om Smarta mötesplatser.

Vem tycker du ska åka till Mötesplats Lycksele?
Den som är intresserad av innovation och samhällsutveckling och den som vill vara med och påverka utvecklingen i norra Sverige. Mötesplats Lycksele är just en mötesplats där du kan träffa beslutsfattare, tjänstemän, företagare och representanter för civilsamhället.

Bjuder du på någon överraskning från scenen?
Vi får se, kanske blir det allsång, haha!

 

FAKTA OM ANDREAS

  • Andreas är en av projektledarna för projektet Digitala Västerbotten och ansvarar för området Digital kompetens
  • Han är en flitig föreläsare och har sedan 2010 genomfört flera hundra föreläsningar och workshops om digitaliseringsmöjligheter inom utbildning och samhällsutveckling
  • 2016 tilldelades Andreas tillsammans med teatergruppen UngHästen Surfa Lugnt-Priset för “Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna” för sin föreställning #nätkärlek som visats för fler än 15 000 elever i länet 
Dan Ericsson_1500
23
maj
2023

Samhällsomställningen i norra Sverige är unik

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
19
maj
2023

Landshövdingen söker målsynergier på Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen