Ett par ord med årets moderator

7 maj, 2018
Vi växlar ett par ord med årets moderator Andreas Skog

Ett välkänt ansikte sedan i fjol, Andreas Skog, kommer att moderera årets konferens. En härlig personlighet som definitivt kommer att lyfta stämningen!

Årets tema för Mötesplats Lycksele är ”Smart tillväxt”, vad betyder det temat för dig?
Jag är i grunden optimist och tror att vi i Västerbotten har goda möjligheter att genom innovation, digitalisering, samverkan och samverkan igen, skapa tillväxt, smart tillväxt i vår region.

Vad har du för förväntningar på Mötesplats Lycksele?
Att det ska bli kul – och att alla deltagare och medverkande ska bidra med sina erfarenheter och kunskaper, jag hoppas på många möten och samtal.

Finns det något du ser fram emot lite extra?
Jag tycker att det är bra att vi delar upp konferensen i fem teman under dag två, där kommer jag att moderera digitaliseringsspåret, så det ser jag fram emot. Sedan ska det bli roligt att få höra vad Ahmed Abdirahman har att säga om Smarta mötesplatser.

Vem tycker du ska åka till Mötesplats Lycksele?
Den som är intresserad av innovation och samhällsutveckling och den som vill vara med och påverka utvecklingen i norra Sverige. Mötesplats Lycksele är just en mötesplats där du kan träffa beslutsfattare, tjänstemän, företagare och representanter för civilsamhället.

Bjuder du på någon överraskning från scenen?
Vi får se, kanske blir det allsång, haha!

 

FAKTA OM ANDREAS

  • Andreas är en av projektledarna för projektet Digitala Västerbotten och ansvarar för området Digital kompetens
  • Han är en flitig föreläsare och har sedan 2010 genomfört flera hundra föreläsningar och workshops om digitaliseringsmöjligheter inom utbildning och samhällsutveckling
  • 2016 tilldelades Andreas tillsammans med teatergruppen UngHästen Surfa Lugnt-Priset för “Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna” för sin föreställning #nätkärlek som visats för fler än 15 000 elever i länet 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbansstiftelsen Norrland

mpl_webb
19
mar
2024

Mötesplats Lycksele 2024 – anmälan har öppnat!

Patrik_Rickard
18
mar
2024

Välkommen till Mötesplats Lycksele 2024!

Rulla till toppen