Årets tema: Drivkrafter och konkurrenskraft

6 februari, 2019
Varje år sätter Västerbotten ett tema för sitt utvecklingsarbete. ”Drivkrafter och konkurrenskraft” är det tema som som guidar länet 2019.
Konkurrenskraft är summan av en rad samverkande faktorer som Västerbotten adresserat under tidigare årsteman – byggstenar som hållbarhet, kreativitet, inkludering och samverkan. Årets tema blir således en logisk fortsättning, där stark konkurrenskraft är ett mål och drivkrafter ett medel för att lyckas.
Co-creation är nyckeln till framgång, och hållbarhet en förutsättning. Samspelet måste vara attraktivt för alla inblandade parter, på lång sikt.
Först då skapas en atmosfär, en miljö, i vilken alla aktörer vill och kan utvecklas. Först då får vi ut det mesta och det bästa av varje individ, företag och organisation.
Temat lyfter styrkan i att engagera och inkludera alla i länet, genom att identifiera och adressera allas drivkrafter – det som får varje individ, företag och organisation att tända till, på alla cylindrar.
Därför är årstemat 2019 ”från drivkrafter till konkurrenskraft”.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbansstiftelsen Norrland

mpl_webb
19
mar
2024

Mötesplats Lycksele 2024 – anmälan har öppnat!

Patrik_Rickard
18
mar
2024

Välkommen till Mötesplats Lycksele 2024!

Rulla till toppen