Mötesplats Lycksele 2019 bygger vidare på drivkrafter och konkurrenskraft

11 mars, 2019
Årets Mötesplats Lycksele går av stapeln 22 – 23 maj under temat ”Drivkrafter och konkurrenskraft”. Ett tema som lyfter styrkan i att engagera och inkludera alla i länet. Biljettbokningen är öppen från och med den 11 mars. 

– Framtidsdagarna i Lycksele har kommit att bli en viktig plattform i länet för att identifiera nya idéer och samverkansformer. Det är faktorer som också väcker drivkrafter, höjer konkurrenskraften och formar ett än mer utvecklingskraftigt Västerbotten, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör vid Region Västerbotten. 

Om 2019 års program

Under två dagar blandas talare och valbara spår med matnyttiga programpunkter och tid att knyta nya kontakter. Årets moderator är Elham Pourazar. Konferensdeltagarna kommer att få lyssna till talare som musikern och författaren Emil Jensen, Laura Hartman, docent i nationalekonomi och ordförande för regeringens Tillitsdelegation, och Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto och utsedd till en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor.

”Smaka på Västerbotten” är en för i år ny programpunkt som lyfter vikten av lokalproducerad mat. Västerbottniska matproducenter medverkar för att prata kring de möjligheter som Västerbotten har att producera högkvalitativa livsmedel på ett hållbart vis. Programpunkten blandar nytta med nöje och möjlighet att provsmaka lokalproducerade produkter.

En rad valbara seminarier och workshops kommer att äga rum under konferensens andra dag. Här lyfts ämnen som trafikinfrastruktur, innovation, batterifabriksetableringen, digitalisering och arbetet med den regionala utvecklingsstrategin. De valbara spåren arrangeras av Region Västerbotten tillsammans med en rad samverkanspartners och utomstående aktörer. 

– Vi har ett riktigt bra program utifrån temat drivkrafter och konkurrenskraft. Styrkan i ”MPL” är bra möten mellan näringsliv, politik, akademi, allmänhet och det civila samhället och förutsättningarna har aldrig varit så goda som i år. Jag verkligen längtar till 21-23 maj, säger Krister Ruth, program- och partneransvarig för Mötesplats Lycksele.

Inom kort kommer fler talare, valbara spår och perspektiv att presenteras.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen