Mötesplats Lycksele 2019 bygger vidare på drivkrafter och konkurrenskraft

11 mars, 2019
Årets Mötesplats Lycksele går av stapeln 22 – 23 maj under temat ”Drivkrafter och konkurrenskraft”. Ett tema som lyfter styrkan i att engagera och inkludera alla i länet. Biljettbokningen är öppen från och med den 11 mars. 

– Framtidsdagarna i Lycksele har kommit att bli en viktig plattform i länet för att identifiera nya idéer och samverkansformer. Det är faktorer som också väcker drivkrafter, höjer konkurrenskraften och formar ett än mer utvecklingskraftigt Västerbotten, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör vid Region Västerbotten. 

Om 2019 års program

Under två dagar blandas talare och valbara spår med matnyttiga programpunkter och tid att knyta nya kontakter. Årets moderator är Elham Pourazar. Konferensdeltagarna kommer att få lyssna till talare som musikern och författaren Emil Jensen, Laura Hartman, docent i nationalekonomi och ordförande för regeringens Tillitsdelegation, och Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto och utsedd till en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor.

”Smaka på Västerbotten” är en för i år ny programpunkt som lyfter vikten av lokalproducerad mat. Västerbottniska matproducenter medverkar för att prata kring de möjligheter som Västerbotten har att producera högkvalitativa livsmedel på ett hållbart vis. Programpunkten blandar nytta med nöje och möjlighet att provsmaka lokalproducerade produkter.

En rad valbara seminarier och workshops kommer att äga rum under konferensens andra dag. Här lyfts ämnen som trafikinfrastruktur, innovation, batterifabriksetableringen, digitalisering och arbetet med den regionala utvecklingsstrategin. De valbara spåren arrangeras av Region Västerbotten tillsammans med en rad samverkanspartners och utomstående aktörer. 

– Vi har ett riktigt bra program utifrån temat drivkrafter och konkurrenskraft. Styrkan i ”MPL” är bra möten mellan näringsliv, politik, akademi, allmänhet och det civila samhället och förutsättningarna har aldrig varit så goda som i år. Jag verkligen längtar till 21-23 maj, säger Krister Ruth, program- och partneransvarig för Mötesplats Lycksele.

Inom kort kommer fler talare, valbara spår och perspektiv att presenteras.

FB-MPL-2023-1920x1080-1
9
mar
2023

Nu kan du anmäla dig till Mötesplats Lycksele 2023

Nu är anmälan öppen till Mötesplats Lycksele 2023!
Sidhuvud MPL_2 2022
11
apr
2022

Samverkan om utveckling och framtid 

Nu är anmälan öppen! Årets Mötesplats har fokus på den gröna omställningen och en jämställd, hållbar region.
Rulla till toppen