Mötesplats Lycksele 2021 genomförs digitalt!

31 mars, 2021
Med anledning av Coronaviruset Covid-19 väljer Region Västerbotten med partners att INTE samlas, som brukligt är under Mötesplats Lycksele. Ambitionen är dock alltjämt densamma – att jobba tillsammans för att driva den regionala utvecklingen, vi måste bara hitta nya vägar den här våren och sommaren.

Region Västerbottens regionala konferens Mötesplats Lycksele genomförs digitalt 2021. Under 2020 ställdes konferensen in på grund av pandemin men återuppstår nu i digitalt format, anpassat efter rådande förutsättningar.

Konferensen, som sedan 2014 kallats för Västerbottens stora regionala kraftsamling, kommer genomföras digitalt den 20 maj. Programmet kommer omfatta en förmiddag där allt från traditionella föreläsningar till kulturinslag ingår.

– Vi är så glada att få genomföra Mötesplats Lycksele igen, säger Thomas Hartman, ansvarig chef för arrangemanget. Vi behöver Mötesplats Lycksele som arena för att vädra frågor av regionalt intresse i Västerbotten. Det har blivit ett stående inslag där vi mobiliserar länet, fördjupar oss i olika utvecklingsfrågor och resonerar med kloka personer.

För att anpassa konferensen till det digitala formatet har programmet krympts ned till en förmiddag. Mötesplats Lycksele har vanligtvis varit en lunch till lunchkonferens på plats i Lycksele. Konferensen kommer delvis sändas från Lycksele, men med inslag från övriga Sverige och världen. Temat för konferensen är ”Det hållbara samhället” och i programmet kommer frågor rörande förnybar energi, hållbara transportsätt och EU-politik finnas med. Konferensdeltagarna kommer även få uppleva kulturinslag från länet och en spännande extern föreläsare som än så länge är hemlig.

– Något nytt för i år är att vi kommer lyfta goda exempel från Västerbotten som visar hur vi utvecklar hållbara lösningar, säger Thomas Hartman. Genom en rad sådana exempel kommer vi visa att Västerbotten toppar listan av Europas mest hållbara regioner.

Program för konferensen kommer snart.

 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen