Mötesplats Lycksele 2021 genomförs digitalt!

31 mars, 2021
Med anledning av Coronaviruset Covid-19 väljer Region Västerbotten med partners att INTE samlas, som brukligt är under Mötesplats Lycksele. Ambitionen är dock alltjämt densamma – att jobba tillsammans för att driva den regionala utvecklingen, vi måste bara hitta nya vägar den här våren och sommaren.

Region Västerbottens regionala konferens Mötesplats Lycksele genomförs digitalt 2021. Under 2020 ställdes konferensen in på grund av pandemin men återuppstår nu i digitalt format, anpassat efter rådande förutsättningar.

Konferensen, som sedan 2014 kallats för Västerbottens stora regionala kraftsamling, kommer genomföras digitalt den 20 maj. Programmet kommer omfatta en förmiddag där allt från traditionella föreläsningar till kulturinslag ingår.

– Vi är så glada att få genomföra Mötesplats Lycksele igen, säger Thomas Hartman, ansvarig chef för arrangemanget. Vi behöver Mötesplats Lycksele som arena för att vädra frågor av regionalt intresse i Västerbotten. Det har blivit ett stående inslag där vi mobiliserar länet, fördjupar oss i olika utvecklingsfrågor och resonerar med kloka personer.

För att anpassa konferensen till det digitala formatet har programmet krympts ned till en förmiddag. Mötesplats Lycksele har vanligtvis varit en lunch till lunchkonferens på plats i Lycksele. Konferensen kommer delvis sändas från Lycksele, men med inslag från övriga Sverige och världen. Temat för konferensen är ”Det hållbara samhället” och i programmet kommer frågor rörande förnybar energi, hållbara transportsätt och EU-politik finnas med. Konferensdeltagarna kommer även få uppleva kulturinslag från länet och en spännande extern föreläsare som än så länge är hemlig.

– Något nytt för i år är att vi kommer lyfta goda exempel från Västerbotten som visar hur vi utvecklar hållbara lösningar, säger Thomas Hartman. Genom en rad sådana exempel kommer vi visa att Västerbotten toppar listan av Europas mest hållbara regioner.

Program för konferensen kommer snart.

 

Dan Ericsson_1500
23
maj
2023

Samhällsomställningen i norra Sverige är unik

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
19
maj
2023

Landshövdingen söker målsynergier på Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen