Zinath Pirzadeh föreläser på Mötesplats Lycksele

10 april, 2015

Den iransk-svenska komiker, skådespelaren och författaren Zinat Pirzadeh föreläser om integration, jobb och inkludering på Mötesplats Lycksele i juni.

 

 – Mitt hjärta bultar lite extra för norra Sverige, jag har själv hus i Glommersträsk, säger Zinat Pirzadeh. Jag ser fram mot att få dela med mig av mina tankar och erfarenheter vid Mötesplats Lycksele.

 

Zinat Pirzadeh kommer under Mötesplats Lyckseles första konferensdag, den 3 juni, föreläsa om integration och hur Västerbotten på ett bättre sätt kan ta till vara på människor från andra kulturer.

 

Zinat Pirzadeh kom till Sverige 1991. Hon har arbetat inom äldrevården, modellbranschen och som studie- och yrkesvägledare innan hon etablerade sig som stand-upare.

 

Mötesplats Lycksele är en regional konferens och kraftsamling arrangerad av Region Västerbotten tillsammans med flera samarbetspartners.

Konferensen vänder sig till företagare, politiker, tjänstemän, akademin, studenter, föreningar och organisationer. Temat för året är ”Det gränslösa mötet” och konferensen pågår mellan den 3-4 juni på Hotell Lappland i Lycksele.

 

 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
13
maj
2024

Vi behöver ett mer jämställt företagande!

pressbild-jan-larsson169
7
maj
2024

”Jag vill se världens ledare här i Lycksele”

Rulla till toppen