Almi Nord delar ut prestigefyllda utmärkelser vid Mötesplats Lycksele

16 april, 2015

Almi Nord delar ut årets utvecklingsstipendium och priset årets framtida innovatör på Mötesplats Lycksele den 3 juni.

 

-Årets utvecklingsstipendium och årets framtida innovatör är två utmärkelser som står för det kreativa Västerbotten. Jag är därför mycket glad över att de delas ut under Mötesplats Lycksele kraftsamling där innovationer står i fokus, säger Niklas Jonsson, vd vid Almi Nord.

 

SKAPA Utvecklingsstipendium har utdelats i över ett kvarts sekel och är Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling. Stipendiet belyser den betydelse som innovationer har för den ekonomiska utvecklingen och syftet är att uppmärksamma innovatörer i ett tidigt skede.

Stipendiet delas ut till den eller de personer i länet, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet samt en utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Idén får vara kommersiellt introducerad tidigast under 2013 och ska finnas på marknaden senast 2016.

 

SKAPA är en stiftelse som bildats till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och SEB. Stipendiaten som utses vid Mötesplats Lycksele får representera Västerbotten i uppfinnartävlingen Stiftelsen SKAPAs utvecklingsstipendium som delas ut i Stockholm i november.

 

-Det finns otroligt mycket nyskapande i den här regionen, säger Niklas Jonsson. Det är för mig viktigt att vi får en chans att visa upp det nationellt, Västerbotten har mycket att komma med.

 

Sedan 2011 delas också priset Framtidens Innovatör ut till idérika människor i åldersspannet 18-29 år. Detta för att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling.

 

För mer information:

Karolina Kollenmark Andersson

KommunikatörAlmi Företagspartner Nord

070-521 10 91

karolina.kollenmark-andersson@almi.se

 

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen