Idéer om Smarta samhällen vidare till Mötesplats Lycksele

17 april, 2015

Från idéverkstaden i Skellefteå om Smarta samhällen har de två starkaste idéerna utsetts. De två idéerna skickas nu vidare till utvecklingsverkstäderna på Mötesplats Lycksele där de kan utvecklas till riktiga produkter.

 

De två idéerna är:

My E-magazine

En tjänst som visualiserar energiförbrukning samt möjligheterna till energilagring och energiförsäljning. Se filmen om E-magazine här.

 

Tillsammans

En tjänst som medvetandegör människor att spara och återinvestera i resurser i samhällsbyggandet. Företag och personer kan med god support spara in t.ex. elförbrukning och välja att stödja olika lokala projekt. Tillgång och efterfrågan samlas på en sajt. Se filmen om Tillsammans här.

Dan Ericsson_1500
23
maj
2023

Samhällsomställningen i norra Sverige är unik

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
19
maj
2023

Landshövdingen söker målsynergier på Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen