Civilministern kommer till Mötesplats Lycksele

21 april, 2015

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) kommer till Mötesplats Lycksele den 3 juni för att tala inför deltagarna vid den stora konferensen.

– Jag ser verkligen fram mot att få besöka Mötesplats Lycksele och Västerbotten, det finns flera aktuella frågor som jag ser som viktiga att lyfta i det forumet, säger Ardalan Shekarabi.

 

Ardalan Shekarabi har under våren gått ut med att regeringen vill se en regionreform med syfte att skapa effektivare offentliga organisationer, något som för Västerbotten skulle kunna innebära en storregion tillsammans med Norrbotten, Västernorrland och Jämtland.

 

Civilministern har även uttryckt att regeringen vill säkerställa en myndighetsnärvaro i hela landet, en fråga som för tillfället är aktuell i Lycksele där Skatteverkets verksamhet hotas med flytt.

– Att Ardalan Shekarabi besöker Västerbotten ligger helt rätt i tiden. Det händer mycket i regionen just nu och det är viktigt att stadsråden besöker de delar av landet som berörs mest av aktuella politiska frågor, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid region Västerbotten.

 

 

 

FB-MPL-2023-1920x1080-1
9
mar
2023

Nu kan du anmäla dig till Mötesplats Lycksele 2023

Nu är anmälan öppen till Mötesplats Lycksele 2023!
Sidhuvud MPL_2 2022
11
apr
2022

Samverkan om utveckling och framtid 

Nu är anmälan öppen! Årets Mötesplats har fokus på den gröna omställningen och en jämställd, hållbar region.
Rulla till toppen