Framtidens vård kommer hand i hand med digitaliseringen

27 april, 2015

Under Mötesplats Lycksele föreläser Anders Ekholm som är vice vd för Institutet för Framtidsstudier. Anders Ekholm har tidigare arbetat som analyschef på Socialdepartementet där han bland annat undersökt vårt framtida behov av vård och omsorg.

Vid Mötesplats Lycksele kommer han tala under rubriken ”Empati och high tech” med fokus på kompetensförsörjningens behov av att anpassa sig efter digitaliseringstrenden och hur IT påverkar framtidens vård.

 

– Jag ser fram mot dagarna i Lycksele, säger Anders Ekholm. Jag själv förespråkar en utveckling där vi i större utsträckning tar hänsyn till digitaliserings effekter på vården och hoppas därför att någon av utvecklingsverkstäderna på Mötesplats Lycksele knyter an till det.

 

Anders Ekholm föreläser den 4 juni kl. 09.20 i Stora kongressalen. Läs mer om Anders Ekholm och programmet på Mötesplats Lycksele här.

 

Den 28 april arrangeras den tredje idéverkstaden för våren i Innovationsloopens regi. Temat för idéverkstaden, vars idéer ska skickas vidare till utvecklingsverkstaden vid Mötesplats Lycksele, är ”Digital hälsa”. Det finns idag ett flertal digitala 3D-tekniker och koncept inom visualisering, printing och simulering – till stor del oprövade – som redan nu har potential att lyfta hälso- och sjukvård till nästa nivå. I kombination med sensorer kan de skapa enorma möjligheter för en accelererad utveckling av området ”Digital Hälsa” i en nära framtid.

Syftet med idéverkstaden är att samskapa idéer till nya hälso- och sjukvårdskoncept baserade på den nästa generationens digitala teknik.

 

 

Dan Ericsson_1500
23
maj
2023

Samhällsomställningen i norra Sverige är unik

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
19
maj
2023

Landshövdingen söker målsynergier på Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen