Framtidens vård kommer hand i hand med digitaliseringen

27 april, 2015

Under Mötesplats Lycksele föreläser Anders Ekholm som är vice vd för Institutet för Framtidsstudier. Anders Ekholm har tidigare arbetat som analyschef på Socialdepartementet där han bland annat undersökt vårt framtida behov av vård och omsorg.

Vid Mötesplats Lycksele kommer han tala under rubriken ”Empati och high tech” med fokus på kompetensförsörjningens behov av att anpassa sig efter digitaliseringstrenden och hur IT påverkar framtidens vård.

 

– Jag ser fram mot dagarna i Lycksele, säger Anders Ekholm. Jag själv förespråkar en utveckling där vi i större utsträckning tar hänsyn till digitaliserings effekter på vården och hoppas därför att någon av utvecklingsverkstäderna på Mötesplats Lycksele knyter an till det.

 

Anders Ekholm föreläser den 4 juni kl. 09.20 i Stora kongressalen. Läs mer om Anders Ekholm och programmet på Mötesplats Lycksele här.

 

Den 28 april arrangeras den tredje idéverkstaden för våren i Innovationsloopens regi. Temat för idéverkstaden, vars idéer ska skickas vidare till utvecklingsverkstaden vid Mötesplats Lycksele, är ”Digital hälsa”. Det finns idag ett flertal digitala 3D-tekniker och koncept inom visualisering, printing och simulering – till stor del oprövade – som redan nu har potential att lyfta hälso- och sjukvård till nästa nivå. I kombination med sensorer kan de skapa enorma möjligheter för en accelererad utveckling av området ”Digital Hälsa” i en nära framtid.

Syftet med idéverkstaden är att samskapa idéer till nya hälso- och sjukvårdskoncept baserade på den nästa generationens digitala teknik.

 

 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen