Bard till Mötesplats Lycksele

7 april, 2016

Internetgurun Alexander Bard kommer till Mötesplats Lycksele som arrangeras av Region Västerbotten i juni. Vid den populära konferensen talar Bard under rubriken ”Globalisation, nodalisation and innovation in a digitalised world”.

 

– Mötesplats Lycksele spänner bågen hårt inom nyskapande, framtidstro och kreativitet, något som passar mig utmärkt, säger Alexander Bard. Min ambition är att få människor att tänka till och ifrågasätta. Det ska bli roligt att få bidra med mina tankar till den här kraftsamlingen i norra Sverige. Till dig som av någon anledning inte kan vara med: Läs böckerna.

 

Den kände mångkonstnären Alexander Bard är eftertraktad för sina idéer och har i decennier haft en ovanlig förmåga att förutspå framtidstrender. Bland annat har han utmärkt sig genom att förutspå Myspaces död, hur FBI skulle hamna i konflikt med stora techbolag och redan för 20 år sedan veta hur vi skulle använda internet i framtiden. Han har även gjort sig känd som hjärnan bakom kända musikgrupper som Army of lovers och BWO.

 

Den 1 juni kommer Bard till Mötesplats Lycksele som i år går under temat ”den hållbara platsen”. Där kommer han att sia om framtidens internet och ge sina bästa råd hur tillväxthinder kan minskas och hur bästa möjliga företagsklimat kan skapas.

 

Mötesplats Lycksele pågår den 31 maj till den 2 juni på Hotell Lappland i Lycksele. Det är fjärde året som Region Västerbotten arrangerar konferensen som samlar ett stort antal aktörer från offentlig sektor, näringslivet, det civila samhället och akademin.

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen