Nu har du chansen att ställa en fråga till landsbygdskommittén

8 april, 2016

Den parlamentariska landsbygdskommittén kommer till Mötesplats Lycksele den 2 juni. Ledamoten Anna-Caren Sätherberg (S) talar vid konferensen om den regeringstillsatta kommitténs arbete för en blocköverskridande landsbygdspolitik.

Nu har du chansen att ställa din fråga till kommittén.

 

STÄLL DIN FRÅGA HÄR

 

Kommittén har som uppdrag att lämna förslag till en sammanhållen politik för Sveriges landsbygder. Kommittén har slagit fast att Sverige måste bli bättre på att ta till vara på landsbygdens behov och möjligheter, att landsbygdens ska inkluderas i bredbandsmålen, att universitet och högskolor ska tillhandahålla mer flexibla utbildningslösningar och att det behövs en ökad statlig närvaro i hela landet, dvs en statlig omlokalisering.

 

– Landsbygdskommitténs arbete kommer ha stor betydelse för ett län som Västerbotten, där vi till stor del präglas av landsbygd, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Vi kommer framföra vår syn på landsbygdens utmaningar och självklart trycka på de behov som finns i Västerbotten. Att kommittén besöker Mötesplats Lycksele är också ett sätt för oss att visa hur vårt län jobbar med utvecklingsfrågor.

 

Kommittén gör under 2016 tolv dialogmöten runt om i landet och i juni befinner man sig i Västerbotten och bland annat på Mötesplats Lycksele. Kommittén består av 12 blocköverskridande representanter där Anna-Caren Sätherberg är en.

 

Kommittén kommer vid Mötesplats Lycksele presentera sina ställningstaganden och hur man ser på arbetet framåt för att skapa en hållbar landsbygdspolitik. Anförandet avslutas med ett panelsamtal mellan kommitténs representant och regionala företrädare från Västerbotten.  Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor och göra medskick till landsbygdskommittén via www.motesplatslycksele.se inför konferensen.

 

Läs mer om landsbygdskommitténs delbetänkande och uppdrag här.

Läs landsbygdskommitténs debattartikel i DN från 31-03-2016 om sitt delbetänkande här.

 

För mer information:

 

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbansstiftelsen Norrland

mpl_webb
19
mar
2024

Mötesplats Lycksele 2024 – anmälan har öppnat!

Patrik_Rickard
18
mar
2024

Välkommen till Mötesplats Lycksele 2024!

Rulla till toppen