Arbetsmarknadsministern kommer till Lycksele

26 april, 2016

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) talar på Mötesplats Lycksele den 1 juni under rubriken ”Ett inkluderande Sverige och Västerbotten”.

 

Arbetsmarknadsministern kommer vid konferensen att dela med sig av sin syn på vad social inkludering är och hur samhället kan bli mer inkluderade.

 

-Mötesplats Lycksele bygger på temat ”den hållbara platsen” och jag är därför mycket glad att Ylva Johansson deltar och berätta om regeringens syn på hur Västerbotten kan bidra till ökad inkludering och starkare kompetensförsörjning, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten.

 

Ylva Johansson är ansvarig för regeringens arbete med arbetsmarknadspolitik, arbetsrätt, arbetsmiljö och nyanländas etablering.

Ylva Johansson är den fjärde talaren vid Mötesplats Lycksele som tillkännages. Andra talare som släpps inför den regionala mötesplatsen är Alexander Bard, Mårten Blix och landsbygdskommitténs representant Anna-Caren Sätherberg.

 

Mötesplats Lycksele pågår den 31 maj till 2 juni på Hotell Lappland i Lycksele.

 

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen