Kulturstipendiater 2018

Kulturstipendiater uppvaktas

13 mars, 2019
Den 22 maj under Mötesplats Lycksele uppvaktas årets fyra kulturstipendiater.

I samband med Mötesplats Lycksele uppvaktas årets kulturstipendiater under dagsprogrammet den 22 maj. Tre utmärkelser delas ut inom bildkonst dans och teater. En fjärde stipendiat tar emot årets hedersstipendium.

Kulturstipendierna är avsedda att stödja och uppmuntra konstnärligt utvecklingsarbete inom områden som bildkonst, litteratur, musik, teater, dans, film konsthantverk, design och berättande. Stipendierna delas ut till sökande verksamma inom Västerbottens län.

Här kan du läsa mer om årets kulturstipendier

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen