Mäktig innovationsröst på MPL

12 april, 2019
En av årets talare vid Mötesplats Lycksele är Ishtar Touailat, inte bara innovationschef på Tieto utan också en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor.

Ishtar Touailat är innovationschef på Nordens största IT-bolag – Tieto. Sedan 2010 har hon hjälpt kvinnor att starta och driva eget företag. Ishtar har tagit emot en rad utmärkelser och bland annat utnämnts till framtidens kvinnliga ledare, en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor och årets IT-kvinna. Under april blev Ishtar nominerad till Global Women Leader Award.

Hur man bör förhålla sig till utvecklingen och dess omställningskrav på individen har blivit en särskild hjärtefråga för Ishtar Touailat – Framtidens ledarskap och framtidens färdigheter á la Future Skills. Den 22 maj möter vi Ishtar i ett samtal med Elham Pourazar om hur vi stärker Västerbottens innovationskraft och rustar oss för framtiden, konkurrerar gentemot tekniken och håller oss relevanta. Är det verkligen så att vi håller på att bli värdelösa?

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen