Nordiska artister underhåller

3 maj, 2019
Vid mingelkvällen bjuder norska Arvvas och finlandssvenska Lina Teir på ljuvlig musik.

Arvvas från Norge består av jojkaren Sara Marielle Gaup Beaska och basisten och sångaren Steinar Raknes. Tillsammans skapar de musik som är inspirerad av jazz, jojk och americana. Sara Marielle blandar den gamla jojkstilen med modernare sång. Steinar Raknes är en av Norges främsta jazzbasister, vokalist och låtskrivare. Med sin raspande stämma och nyskapande krumsprång på sin kontrabas är han en orkester i sig. Musiken är vacker, naken och melodisk men samtidig spontan och lekande.

Lina Teir är finlandssvensk och bor i Vasa. Hon sjunger, spelar gttarr och skriver visor, dikter, kolumner, pjäser och blogginlägg. Lina har startat en kampanj som heter ”We see you” och arbetar på olika sätt för mänskliga rättigheter och en etiskt hållbar asylpolitik i Finland.

På bild: Lina Teir

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

selfie
14
jun
2024

Se föreläsningarna från årets mötesplats 2024

Skärmavbild 2024-05-27 kl. 10.32.27
27
maj
2024

Träffa företagarna som är föregångare på plats vid Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen