Nordiska artister underhåller

3 maj, 2019
Vid mingelkvällen bjuder norska Arvvas och finlandssvenska Lina Teir på ljuvlig musik.

Arvvas från Norge består av jojkaren Sara Marielle Gaup Beaska och basisten och sångaren Steinar Raknes. Tillsammans skapar de musik som är inspirerad av jazz, jojk och americana. Sara Marielle blandar den gamla jojkstilen med modernare sång. Steinar Raknes är en av Norges främsta jazzbasister, vokalist och låtskrivare. Med sin raspande stämma och nyskapande krumsprång på sin kontrabas är han en orkester i sig. Musiken är vacker, naken och melodisk men samtidig spontan och lekande.

Lina Teir är finlandssvensk och bor i Vasa. Hon sjunger, spelar gttarr och skriver visor, dikter, kolumner, pjäser och blogginlägg. Lina har startat en kampanj som heter ”We see you” och arbetar på olika sätt för mänskliga rättigheter och en etiskt hållbar asylpolitik i Finland.

På bild: Lina Teir

Dan Ericsson_1500
23
maj
2023

Samhällsomställningen i norra Sverige är unik

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
19
maj
2023

Landshövdingen söker målsynergier på Mötesplats Lycksele

Rulla till toppen