2019 års regionala utmärkelser

22 maj, 2019
Under Mötesplats Lyckseles kvällsprogram den 22 maj delades flertalet utmärkelser ut, för att lyfta aktörer från länet som gjort något alldeles extra. Coompanion, Västerbottens Idrottsförbund, Ung Företagsamhet och Region Västerbotten Turism stod bakom utmärkelserna.

Pristagare 2019

Prisutdelare: Västerbottens idrottsförbund
Utmärkelse: Årets Idrottsförening i Västerbotten 2018
Pristagare: Tannbergskolans IF

Motivering
Tannbergsskolans IF förkroppsligar föreningsdemokrati. TIF engagerar och utbildar ungdomar i föreningskunskap och ger medlemmarna möjlighet att själva forma föreningen och dess idrotter. Tannbergsskolans IF skapar morgondagens förtroendevalda och deras sätt att jobba med inkludering och delaktighet berikar både individen, föreningen och det omgivande samhället.

Prisutdelare: Västerbottens idrottsförbund
Utmärkelse: Årets Ledare i Västerbotten 2018
Pristagare: Lisa Lundin, Umeå gymnastikförening

Motivering
Lisa startade sin resa inom gymnastiken 2007 som ”gympaförälder” och blev ordförande för Umeå Gymnastikförening 2016. Hon har i många år varit engagerad i barnkommittén, ingår i Svenska Gymnastikförbundets utbildarteam och har nyligen vässat sin kompetens ytterligare vid Idrottens Ledarskaps- och managementprogram på Bosön. Lisa har haft stor betydelse för gymnastiken i Umeå GF, men har även gjort skillnad för andra föreningar i Umeå och för gymnastiken i hela region Norr. Tillsammans med sin förening har hon hittat nya lösningar på hallbristen och gjort det möjligt för många fler barn att komma in i gymnastiken. Lisa är en idéspruta med stort driv som är mycket uppskattad både som aktivitetsledare, utbildare och organisationsledare.

Prisutdelare: Ung Företagsamhet
Utmärkelse: SURpriset
Pristagare: Göran Danielsson

Motivering
Vinnaren av SURpriset 2019 går till en person som med sitt fantastiska engagemang stöttat och hjälp Ung Företagsamhet Västerbotten under många år. Vinnaren har ett stort UF-hjärta, ser alltid möjligheter, ställer upp i vått och torrt och är en viktig kugge i Ung Företagsamhet Västerbottens framgång. Vinnaren har dessutom insikt i samtliga roller inom organisationen, vilket är mycket unikt och beundransvärt.

Prisutdelare: Coompanion
Utmärkelse: Årets kooperativ
Pristagare: Stöckbygdens Utveckling ekonomisk förening

Motivering
Stöckebygdens Utveckling Ekonomisk Förening har med stor lokal delaktighet och med ett brett partnerskap med offentliga, kommersiella och ideella aktörer initierat och lett en landsbygdsutveckling med focus på samarbete, entreprenörskap och folkhälsa. De vill bygga samhället där de bor på ett långsiktigt hållbart sätt.

Prisutdelare: Region Västerbotten Turism
Utmärkelse: Diplomering ”Västerbotten Experience”
Pristagare: Wild Lapland, Presteles Trädgårdscafé och logi, Burträsk Camping, Åbrånets Limousin, Walhalla B&B, Edelvik Folkhögskola, Villa Insikt, Hotell Toppen, Den gamla butiken i Örsbäck, Lotshuset, Kittelfjällsliftarna, Grönfjäll Fritidsby, Olofsfors Bruksmuseum, Kittelfjäll Värdshus, Where the wild river runs, Forsknäckarna

Motivering
Nu blir det lättare för besökare att hitta de verkliga guldkornen i regionen. Turismföretag med diplomeringen ”Västerbotten Experience” garanterar att mat, boende och upplevelser lever upp till en lång kravlista baserad på hållbarhet, och kriterierna är framtagna av FN-initiativet the Global Sustainable Tourism Council. 

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
13
maj
2024

Vi behöver ett mer jämställt företagande!

pressbild-jan-larsson169
7
maj
2024

”Jag vill se världens ledare här i Lycksele”

Rulla till toppen