Västerbotten kraftsamlar för gemensam utveckling

5 april, 2023
Snart är det dags för Mötesplats Lycksele 2023 – träffpunkten för alla som jobbar med regional utveckling i Västerbotten

Den 31 maj – 1 juni möts aktörer från alla delar av samhället för att dela information, inspirera varandra och fortsätta driva utveckling. Tema för Mötesplats Lycksele är Föregångare i omställning.

När Mötesplats Lycksele fyller tio år 2023 är det som en självklar samlingsplats för alla som jobbar med regional utveckling i Västerbotten. Tillsammans skapar hundratals människor från näringsliv, politik, kommuner, akademi, civilsamhälle och allmänhet en arena för nya idéer, nya lösningar och samarbeten. Seminarier, keynote-föreläsningar, kreativa workshops, prisutdelningar och massor av möten fyller agendan under två intensiva dagar.

– Min vision är att Mötesplats Lycksele ska vara Västerbottens eget showroom, där vi visar vad som pågår i Västerbotten. Vi ligger så långt fram i utvecklingen – faktiskt är vi ju världsledande på flera områden – och vi vill fortsätta ha ledartröjan. Tillsammans vi kan lösa de stora utmaningarna, säger regionrådet Rickard Carstedt.

Temat Föregångare i omställning syftar på den stora omställningen till ett hållbart samhälle som är i full gång i Västerbotten. Mycket händer just nu, men det finns också stora utmaningar som vi behöver kraftsamla kring.

– Jag känner att Mötesplats Lycksele blir viktigare för varje år, för vår förmåga att samordna oss och göra det bästa av de utmärkta förutsättningar vi har i vårt län, och samtidigt vara öppna och realistiska inför de stora utmaningar som finns i den här samhällsomställningen som vi driver, säger Rickard Carstedt.

Under Mötesplats Lycksele möts visionerna och det handgripliga arbetet för att kroka arm och staka ut vägen framåt. Alla är välkomna att delta och bidra med sina perspektiv.

– Jag brukar säga att vi är på väg att bygga en permanent världsutställning i hållbarhet. Vill du vara med och bygga den så ska du komma till Mötesplats Lycksele. Varmt välkommen! hälsar Rickard Carstedt.

Om Mötesplats Lycksele 2023
Datum: 31 maj – 1 juni
Plats: Hotell Lappland

Tema: Västerbotten, föregångare i omställning

”När omställningen ökar takten behöver vi blir fler människor som väljer att leva i norra Sverige. Umeå har som största stad, och urban nod, mycket att erbjuda. Det gör att vi tar ledartröjan när vi flyttar fram positionerna för Västerbotten.”

Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun

”Sparbanksstiftelsen Norrland bär på en viktig uppgift: att främja sparande och bidra till en positiv utveckling i Västerbotten. Vi stödjer projekt och unga människor som gör vår region bättre och mer hållbar. Att delta i Mötesplats Lycksele ger oss möjligheten att visa hur vi kan göra skillnad tillsammans. Det handlar om att skapa starka och hållbara samhällen för framtiden. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och hitta nya vägar för samarbete, ser vi fram emot att tillsammans accelerera den gröna omställningen. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid för vår region.”

Frida Anundsson, vd Sparbanksstiftelsen Norrland

200902 Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten
13
maj
2024

Vi behöver ett mer jämställt företagande!

pressbild-jan-larsson169
7
maj
2024

”Jag vill se världens ledare här i Lycksele”

Rulla till toppen